2022 Merkez Faaliyet Raporu

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği’nin 12 Kasım 2018 Resmi gazetede yayınlanmasının ardından 07.01.2019 tarihinde hizmet vermeye başlamıştır.  Merkezimiz yönetmeliğinde yer alan amaç ve faaliyet planı doğrultusunda 2020 Yılı Ekim Ayına kadar Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Hemşirelik Fakültesi ile işbirliği içinde hizmet vermiştir.  Bu doğrultuda klinik alanda kanıt temelli hemşirelik uygulamalarının yaygınlaştırılması amaçlanmıştır. Bu konularda kurs, klinik eğitim ve araştırma faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca hemşirelik bakımında kaliteyi artırmak için hemşirelerin gelişimi amacı ile; Hemşirelikte Fiziksel Muayene Yöntemleri Kursu, Klinik Araştırma Kursu, Pediatri Hemşireliği Uygulamaları Eğitimi, Basınç Yarasının Önlenmesi Eğitimi, İmmünoonkoloji ve Onkolojide Semptom Yönetimi Sempozyumu, Yara Bakım Sempozyumu gerçekleştirilmiştir.

Merkezimiz 2020 Yılından itibaren faaliyetlerini “Eğitim”, “Araştırma”, “Bakım” ve “ Toplumsal Katkı” boyutlarında revize etmiş ve bu doğrultuda etkinlikler gerçekleştirmiştir. Eğitim faaliyetlerinde hemşirelerin yenilikçi bakım ve ürünlere yönelik gelişimleri hedeflenmiş ve “Farkındalık Atölyeleri” etkinliği ile önemli yol almıştır.  Araştırma faaliyetlerinde hemşirelerin uygulama fark ettikleri her bir soruna yönelik bilimsel yol bulma ve kanıt oluşturma konusunda farkındalıkları hedeflenmiş ve “Hemşireler için araştırma okulu” programı planlanmıştır. Yanı sıra merkezimiz bakım konusunda hemşirelerde bilinç oluşturulmasını en temel hedef olarak belirlemiştir. Bu kapsamda hemşirelere ve öğrencilere yönelik “İnsan Bakım Seminerleri” serisi planlanmış ve aktif biçimde sürdürülmektedir. Merkezimiz toplumsal katkı boyutunda planladığı “Sağlığın Geliştirilmesi Seminerleri” kapsamında topluma yönelik seminerleri sürdürmektedir.

Merkezimizin 2022 yılındaki en önemli planlarından birisi olan “Birey ve Ailelerin Güçlendirilmesi”ne yönelik görüşme programları yoğun talepler ile aktif biçimde devam etmektedir.    2022 Yılı etkinliklerine ilişkin duyuru afişleri görsellerde verilmiştir.

Eklenme tarihi :6.01.2023 18:20:40
Son güncelleme : 6.01.2023 18:24:39